Veelgestelde vragen (FAQ)


Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord. Bekijk hier onze lijst met veelgestelde vragen. Misschien kunnen we je verder helpen. Als je het antwoord dat je zoekt hier niet kunt vinden, helpt onze centrale service je natuurlijk graag verder. Als je vragen hebt over je apparaat, kun je de antwoorden ook vinden in de gebruiksaanwijzing van je apparaat. Deze kunt u hier downloaden. Op ons YouTube-kanaal vind je ook een hele reeks tutorials en servicevideo's. Van de eerste inbedrijfstelling tot het ontkalken, u kunt alle opties voor uw NIVONA stap voor stap bekijken. U kunt hier naar ons YouTube-kanaal gaan.

De koffie komt maar druppelsgewijs uit de tuit van mijn NIVONA, dus het duurt lang voordat ik koffie heb gezet. Wat kan hier de reden van zijn?

De koffie is waarschijnlijk te fijn gemalen. Stel de maling grover in (let op: pas de maling alleen aan als de molen draait!). Als je koffie bereidt met de poederschacht, let er dan op dat je geen te fijn gemalen koffie gebruikt.

Als ik mijn NIVONA SPUMATORE gebruik, wordt de melk niet meer opgeschuimd, maar alleen warm. Wat kan ik doen om dit te verbeteren?

Reinig de SPUMATORE grondig (in gedemonteerde toestand) volgens de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing. Indien nodig is het belangrijk vastzittende melkresten te verwijderen - vooral in het bovenste aanzuigventiel van de SPUMATORE. Zorg voor regelmatige reiniging en gebruik koud water (om vastzitten door eiwitten in de melk te voorkomen).

Van welk materiaal is de koffiemolen in NIVONA machines gemaakt?


De slijpmachine is gemaakt van gehard staal en is een conische slijpmachine van hoge kwaliteit.

Is het normaal dat er na elk kopje koffie een beetje water in de lekbak loopt en dat er water in de lekbak zit?

Ja, dit is normaal. Na elke koffie-extractie wordt het restwater van de koffiedrab en de overdruk van de koffiebereiding via de binnenkant van het apparaat in de vorm van water naar de lekbak geleid.

Moet een volautomatische espressomachine worden gereinigd en ontkalkt?

Ja, want alleen een goed gereinigde en ontkalkte espressomachine zorgt voor maximaal koffiegenot. Volg de instructies op het display van uw volautomaat en de gebruiksaanwijzing van uw machine.

Welke ontkalker is geschikt voor het ontkalken van volautomatische machines?

Gebruik de Premium vloeibare ontkalker of in de handel verkrijgbare, bij voorkeur vloeibare ontkalkingsmiddelen speciaal voor volautomatische koffiemachines. Ontkalk nooit met citroenzuur, azijn of zelfs mierenzuur, omdat dit de afdichtringen in het apparaat kapotmaakt.

Hoe kan ik de koffiesterkte instellen?

Ten eerste kun je natuurlijk kiezen tussen milde, normale sterkte of sterke koffie met één druk op de knop (de hoeveelheid gemalen koffie wordt hier aangepast, tussen 7 en 11 g koffie per kopje). De maling moet worden ingesteld in het medium bereik. Probeer vervolgens een espresso of een koffie. Als de espresso te sterk of te zwak voor je is, moet je de maling dienovereenkomstig veranderen (bijv. als hij te sterk is = stel normaal of mild in, of als hij te zwak is = selecteer meer gemalen koffie, d.w.z. normaal of sterk). Zodra je deze instelling hebt gemaakt, kun je de maling fijn afstellen (let op: pas de maling alleen aan als de molen draait). Voor een intensere smaak, bijvoorbeeld voor een espresso, moet je de maling nu langzaam verlagen, voor mildere koffie moet je hem grover instellen - totdat je het optimale resultaat voor jouw smaak hebt bereikt.

Kan ik het waterreservoir van mijn NIVONA volautomaat ook vullen met mineraalwater om kalkaanslag te voorkomen?

Nee, dat raden we af - omdat mineraalwater ook mineralen bevat, calcium en magnesium, die kalkvorming kunnen veroorzaken. In plaats daarvan adviseren we helder kraanwater, regelmatige ontkalking en, indien nodig, gebruik van een CLARIS vers water filter.


Ondanks dat ik net de lek- en filterbakken heb geleegd, geeft mijn volautomatische machine nog steeds "Bakjes leeg" aan. Wat is hier de reden van?

Er zijn 2 metalen contactpunten aan de achterkant van de lekbak - de ruimte ertussen moet schoon en droog zijn. Zorg er ook voor dat de tegenhangers in de behuizing van het apparaat droog en schoon zijn en geen resten achterlaten.