Over ons


NIVONA is anders. Wij zijn het vriendelijke alternatief. Open. Vriendelijk. Enthousiast over koffie. En alleen verkrijgbaar bij de vakhandel. Een bijzonder businessmodel in hectische tijden.

"Volgens sommige voorspellingen hadden we de winkel al op de eerste dag kunnen sluiten," zegt Peter Wildner. En de 56-jarige kan het weten. Hij is niet alleen de huidige Managing Director van NIVONA, maar was ook een van de oprichters van het merk. Het doel: zich specialiseren in volautomatische koffiemachines voor de vakhandel. Het heden kan bijna niet beter: Meer dan 50 medewerkers werken momenteel op iets minder dan 2000 vierkante meter in het Südwestpark in Neurenberg - plus nog eens 14 collega's in het verkoopteam. NIVONA zal dus niet snel zijn deuren sluiten. Dit is ook te danken aan de eigen normen van het bedrijf.
Geen enkele volautomatische koffiemachine kan de vaardigheden van een zeer goede barista vervangen. Maar het kan wel de kennis van een heel goede barista hebben. Daarom werken we tijdens de ontwikkeling nauw samen met koffie-experts en krijgen we extra feedback uit de praktijk. Zo is bijvoorbeeld ons Aroma Balance System ontstaan.
"Onze volautomatische machines moeten zo eenvoudig mogelijk de beste koffie zetten," zegt Managing Director Peter Wildner. Dit is een integraal onderdeel van onze filosofie.
Het moet niet alleen gemakkelijk zijn om cappuccino en koffie te zetten op een volautomatische machine. Het reinigen van de volautomatische machines moet ook vanzelfsprekend zijn. Bovendien kan elke klant de zeteenheid uit zijn NIVONA halen en zelf reinigen. We willen ook de paden en processen zo eenvoudig mogelijk houden. Ondanks een structuur met zeer verschillende dealers en zeer verschillende vereisten.
Vanaf het begin heeft NIVONA zichzelf gezien als een merk voor gespecialiseerde retailers. Zowel branders als elektrische retailers bieden onze volautomatische machines aan. "We willen verkopen waar mensen verstand hebben van koffie.
Inmiddels vertrouwen meer dan 2500 retailers op ons. Omdat onze volautomatische koffiemachines overtuigen, omdat ons concept overtuigt. Omdat NIVONA goed wordt ontvangen. Na 15 jaar hebben we ons gevestigd als een sympathiek alternatief. Omdat we ons concentreren op de essentie: koffiegenot in de best mogelijke kwaliteit.

Nieuwsgierig? Vind nu uw NIVONA dealer

Ontdek jouw NIVONA

We willen de juiste volautomaat bieden voor elke koffieliefhebber. Onze focus: koffiegenot. Functies om het beste uit elke boon te halen. Momenteel in zes series. Het juiste model wacht op jou. Ontdek nu het NIVONA-assortiment.

NICR 799 CafeRomatica fully automatic espresso machine
Genieten met één druk op de knop - zelfs voor cappuccino en latte macchiato. Met de 7-serie haal je absolute gemaksmakers in huis. Met de OneTouch-functie maak je snel en eenvoudig cappuccino en co. Met live programmering kun je ook je favoriete recept direct opslaan in de volautomatische koffiemachine. Met de cappuccinokenner kun je ook de volgorde van melk en koffie in de cappuccino aanpassen. Zodat alles precies is zoals jij het lekker vindt. En met de NICR 799 met roestvrijstalen front.
€ 949,00*
Details
NICR 820 CafeRomatica fully automatic espresso machine
Als je aan Italië denkt, denk je aan een unieke cappuccino. Wij willen dit gevoel bij jou thuis brengen. En met de NICR 820 kun je dit gevoel met één druk op de knop delen met je dierbaren: Want de 8-serie is de poort naar onetouch dubbele cappuccino en latte macchiato. Het melksysteem is ook snel en eenvoudig te reinigen. Alles wat je nodig hebt om dat vakantiegevoel in je woonkamer te brengen.
€ 999,00*
Details
NICR 970 CafeRomatica fully automatic espresso machine
Alles binnenin en in titanium! De NICR 970 combineert hoogwaardig design met unieke technologie. Dankzij het bijzonder grote 5'' touch display en het innovatieve NIVONA bedieningsconcept. Inclusief Aroma Pre-Select op dit model en de NICR 960 - zodat je de door onze barista aanbevolen instellingen voor alle NIVONA koffies direct kunt overnemen via de NIVONA app. Met de functies van de aromatechnologie kun je ook het zetproces regelen of nog meer uit je cappuccino halen.
€ 1.549,00*
Details